LAURA CASAPONSA

«Crec fermament que tothom pot trobar el seu propi lloc en la música perquè el seu aprenentatge és tan ampli que es pot aplicar a moltíssimes disciplines i a diferents aspectes de la vida. Em sento privilegiada per a poder ensenyar i encoratjar a les persones en quelcom tan preuat per a mi com és la música. A mi m’ha ajudat a créixer i a trobar la meva pròpia veu, i m’ha regalat moments d’enorme plenitud.”

 

Laura Casaponsa és compositora  de cinema, TV i teatre.

En els seus treballs més recents destaquen Diari de la meva sextorsió (Dir. Patricia Franquesa) estrenat als festivals  de SXSW i Hot Docs 2024, Wild Gleaming Space (Dir. Mauro Colombo)  estrenat al Hot Docs 2024, el curtmetratge Ponto Final (Dir. Miguel López Beraza)  nominat per la direcció i la música al Cinema and Music de Marseille 2024 i la serie documental Ni una menos (Dir. Paula Rodriguez Sickert)

Comença piano clàssic als 8 anys i des de ben petita mostra interès per la música en la vessant de la composició per  acompanyar narracions i imatges. Després d’acabar els estudis clàssics de piano, estudia saxo i piano jazz tocant amb grups com la Sitjazz Band mentre comença Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, amb un clar interès per la direcció.

Becada per la Universidad del Cine de Buenos Aires estudia direcció, guió i direcció d’actors mentre segueix  amb la formació musical a la  Escuela de Música Popular de Avellaneda on aprèn folklore rioplatense i tango.

A Buenos Aires, participa en diversos projectes de creació i comença a compondre música per a teatre i cinema en els que combina la música en viu i l’electrònica.

Durant més de deu anys alterna la realització  de documentals i curtmetratges amb la composició i la interpretació musical, adquirint així ponts de connexió entre el dos llenguatges.

Cada vegada més interessada  en la composició, entra a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on estudia amb Bernat Vivancos, Mauricio Sotelo, Albert Guinovart i Arnau Bataller, i on participa en diferents seminaris de compositors com Salvatore Sciarrino, Miguel Gálvez-Taroncher, José María Sánchez-Verdú, Mauro Lanza, Pedro Alcalde, Beatriz Ferreyra, Raphaël Cendo, Clara Maïda i Ondrej Adamek entre altres.

La versatilitat dels seus encàrrecs l’han portat a compondre música de gèneres molt variats, buscant aportar a la narració quelcom més enllà del que expliquen les imatges. Li agrada barrejar tècniques contemporànies amb l’electrònica, buscant també una veu pròpia i un treball musical singular per a cada projecte.

A banda de l’activitat creativa ha treballat sempre com a professora de música i des de 2017 dirigeix, juntament amb Cristina Zafra, l’Escola de Música Àrtic de Barcelona.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.