LAURA CASAPONSA

«Crec fermament que tothom pot trobar el seu propi lloc en la música perquè el seu aprenentatge és tan ampli que es pot aplicar a moltíssimes disciplines i a diferents aspectes de la vida. Em sento privilegiada per a poder ensenyar i encoratjar a les persones en quelcom tan preuat per a mi com és la música. A mi m’ha ajudat a créixer i a trobar la meva pròpia veu, i m’ha regalat moments d’enorme plenitud.”

 

Laura Casaponsa comença els seus estudis musicals als 8 anys al Conservatori Professional de Música de Manresa amb la pianista Glòria Massegú on participa en masterclasses a càrrec de pianistes com Ramon Coll, Albert Atenelle i Maria Jesús Crespo entre altres. Als 18 anys es trasllada a Barcelona per estudiar la Llicenciatura de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i el 2001 és becada per la Universidad del Cine (FUC) de Buenos Aires per profunditzar en estudis de  direcció cinematogràfica, guió, direcció de fotografia i direcció d’actors. Aquell mateix any també és admesa a la Escuela de Música Popular de Avellaneda per estudiar el folklore argentí i la interpretació del tango. Durant més de deu anys alterna l’activitat cinematogràfica (dirigint peces de videoart, curtmetratges i documentals) amb la musical -com a intèrpret i professora- i començant a compondre música per a documentals, curts i teatre.  Amb el seu creixent interès per la composició decideix estudiar contrapunt, anàlisi i orquestració amb el compositor Jordi Vilaginés fins que entra a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) on estudia amb Bernat Vivancos i Mauricio Sotelo.

Interessada tant en la música instrumental com en la electroacústica participa en diferents seminaris de compositors com Salvatore Sciarrino, Miguel Gálvez-Taroncher, José María Sánchez-Verdú, Mauro Lanza, Pedro Alcalde, Beatriz Ferreyra, Raphaël Cendo, Clara Maïda i Ondrej Adamek entre altres. Finalitza els seus estudis de composició amb les màximes qualificacions amb un treball final centrat en la implementació d’aspectes i tècniques de la cinematografia en els processos de composició, de treball amb els intèrprets i de posada en escena de les obres. Ha compost música per a cineastes com Joaquim Jordà, José Luis Guerín i Isaki Lacuesta i actualment treballa en diferents projectes multidisciplinars -encàrrecs i personals- en els que segueix experimentant i desenvolupant possibilitats creatives amb la interacció entre el llenguatge musical i el cinematogràfic. Les seves obres han estat estrenades per formacions com Ensemble BCN216, el Cor de la Catedral de Barcelona o Ensemble CrossingLines. Recentment ha fundat i dirigeix, junt amb la pianista Lluïsa Espigolé i la pianista i artista plàstica Cristina Zafra, l’Escola de Música ÀRTIC de Barcelona.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.