JOAN MIQUEL VILA

Per a mi la música és una eina que; m’ajuda a dir el que no sé expressar amb paraules, a canalitzar les emocions, m’acompanya, em relaxa quan necessito calma i em distreu, em genera nous estímuls i reptes, em permet superar-me, compartir experiències, em fa somiar despert, em fa sentir viu.

 

Joan Miquel Vila va estudiar guitarra clàssica al conservatori professional de Mallorca. Posteriorment, va ingressar al Taller de Músics de Barcelona on continuà el seu aprenentatge de guitarra complementant-lo amb formació de piano. Finalment, es va graduar al ESEM Taller de músics en guitarra moderna i jazz. Paral·lelament va rebre formació teatral a les escoles barcelonines d’interpretació El Timbal i Eòlia. 

El seu interès pel món de l’art en general més enllà de la música l’ha dut a potenciar i ampliar els seus coneixements en l’art interdisciplinari (free-jazz, improvisació lliure contemporània, soundpainting…) i l’experimentació artística, creativa i sonora. En aquest àmbit cal destacar les col·laboracions com la “conduction” dirigida pel pianista Agustí Fernandez al festival Mixtur; o “Empíric“ representada al Teatre Maldà. 

 

En la seva trajectòria professional ha compaginat l’ensenyament amb l’expressió artística, dos móns que s’han anat retroalimentant. En el cas de l’ensenyament, imparteix classes en diversos centres de música, i en l’expressió artística com a guitarrista, pianista i creador d’espectacles escènics. Destaquen la gravació del disc “Respirar” del grup de pop Nuar i la composició musical per a la peça de dansa “Roots” de Celeste Ayus premiada amb el “best solo for the audience” en el festival “Soloduo” a Colònia, Alemanya, entre d’altres.  Actualment dedica el seu temps a l’aprenentatge i exploració de les arts escèniques i a la investigació de les relacions interdisciplinàries, per tal de trobar noves vies creatives envers la composició artística i l’ensenyament. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.