ÀRTIC és un projecte educatiu ideat a partir de les nostres experiències com a músics, docents i professionals en actiu amb trajectòries en diversos àmbits del món musical i amb uns interessos comuns molt concrets

Crear una escola on la qualitat de l’ensenyament sigui el punt més important.

Formar bons músics però també bons oients i persones sensibles a les manifestacions artístiques i culturals.

Incloure la realització de projectes de creació des del primer estadi d’aprenentatge per tal que la formació com a músics sigui global.

Fomentar el diàleg de la música amb altres disciplines artístiques des de l’inici del seu aprenentatge

Promoure una escola on els alumnes siguin subjectes actius i es fomenti la seva curiositat, així com la capacitat de crear i reflexionar.

.Una escola que miri el seu entorn i pugui dialogar amb la realitat que l’envolta.

01. CURIOSITAT

Conèixer per créixer
A Àrtic creiem que l’ensenyament musical s’ha de viure com el descobriment d’un món ple de formes i de colors, d'històries i d'emocions, regit per uns codis secrets que cal aprendre a desxifrar per comprendre la música i poder viure-la en tota la seva plenitud.

02. COMPLICITATS

La música és l’inici de grans històries
Aprendre música no és només una experiència lectiva o lúdica, sinó que proporciona experiències vitals als alumnes. Àrtic vol ser un espai on es generi un entorn de confiança, de coneixement, d’intercanvi i de creació, on els vincles entre companys, alumnes i professors tinguin un paper fonamental.

03. INVESTIGACIÓ

Descobrint l’univers sonor en clau científica
Experimentar amb el so és conèixer de primera mà la matèria primera de la música. Amb l’ajut de la tecnologia ens convertim en autèntics investigadors de les possibilitats de producció i manipulació del so i veiem com des d’una visió científica podem arribar a la creació artística.

04. CRITERI

Una formació artística integral

Creiem essencial que els alumnes desenvolupin la sensibilitat, la capacitat d’anàlisi i el criteri propi adquirint una àmplia cultura musical tot connectant la pràctica instrumental amb el coneixement de diferents cultures, tradicions i manifestacions artístiques

05. EXPRESSIÓ

Música que parla, música que escolta

La música ens permet expressar allò que les paraules no poden dir i ens brinda l’oportunitat d’arribar i transformar el nostre entorn més proper i de dialogar amb qui toquem i amb qui ens escolta a través d’un llenguatge ric i universal.

06. EMOCIÓ

Música que surt de dins

La música requereix el desenvolupament de moltes habilitats com la concentració, la coordinació, la memòria, la capacitat d’escoltar i tocar alhora, d’interpretar davant dels altres, de crear… i el seu treball implica un procés d’autoconeixement i de superació que culmina amb la capacitat d’expressar-se amb un llenguatge i sensibilitat propis.