EQUIP

EQUIP DIRECTIU

Laura Casaponsa

Lluïsa Espigolé

Cristina Zafra

EQUIP DE PROFESSORS

Àlex Álvarez

Guitarra, conjunts instrumentals

Xevi Camp

Bateria

Elena Cervera

Violí

Sara Escudero

Flauta, codis, iniciació

Gonzalo Fernández Zapata

Piano

Marcel Figueres

Guitarra, codis

Johannes North

Baix, piano, bateria, conjunts instrumentals

Dani López

Guitarra, codis, conjunts instrumentals

Josep Juan Pomés

Trompeta, trombó

Pau Savall

Saxo, codis, conjunts instrumentals

Laia Porta

Cant, cor, codis

Joan Miquel Vila

Guitarra, piano, codis

Irene Vinent

Piano, codis

Laura Casaponsa

«Crec fermament que tothom pot trobar el seu propi lloc en la música perquè el seu aprenentatge és tan ampli que es pot aplicar a moltíssimes disciplines i a diferents aspectes de la vida. Em sento privilegiada per a poder ensenyar i encoratjar a les persones en quelcom tan preuat per a mi com és la música. A mi m’ha ajudat a créixer i a trobar la meva pròpia veu, i m’ha regalat moments d’enorme plenitud.”

Comença els seus estudis musicals als 8 anys al Conservatori Professional de Música de Manresa amb la pianista Glòria Massegú on participa en masterclasses a càrrec de pianistes com Ramon Coll, Albert Atenelle i Maria Jesús Crespo entre altres.  Als 18 anys es trasllada a Barcelona per estudiar la Llicenciatura de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i el 2001 és becada per la Universidad del Cine (FUC) de Buenos Aires per profunditzar en estudis de  direcció cinematogràfica, guió, direcció de fotografia i direcció d’actors. Aquell mateix any també és admesa a la Escuela de Música Popular de Avellaneda per estudiar el folklore argentí i la interpretació del tango. Durant més de deu anys alterna l’activitat cinematogràfica (dirigint peces de videoart, curtmetratges i documentals) amb la musical -com a intèrpret i professora- i començant a compondre música per a documentals, curts i teatre.  Amb el seu creixent interès per la composició decideix estudiar contrapunt, anàlisi i orquestració amb el compositor Jordi Vilaginés fins que entra a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) on estudia amb Bernat Vivancos i Mauricio Sotelo.

 

Interessada tant en la música instrumental com en la electroacústica participa en diferents seminaris de compositors com Salvatore Sciarrino, Miguel Gálvez-Taroncher, José María Sánchez-Verdú, Mauro Lanza, Pedro Alcalde, Beatriz Ferreyra, Raphaël Cendo, Clara Maïda i Ondrej Adamek entre altres. Finalitza els seus estudis de composició amb les màximes qualificacions amb un treball final centrat en la implementació d’aspectes i tècniques de la cinematografia en els processos de composició, de treball amb els intèrprets i de posada en escena de les obres. Ha compost música per a cineastes com Joaquim Jordà, José Luis Guerín i Isaki Lacuesta i actualment treballa en diferents projectes multidisciplinars -encàrrecs i personals- en els que segueix experimentant i desenvolupant possibilitats creatives amb la interacció entre el llenguatge musical i el cinematogràfic. Les seves obres han estat estrenades per formacions com Ensemble BCN216, el Cor de la Catedral de Barcelona o Ensemble CrossingLines. Recentment ha fundat i dirigeix, junt amb la pianista Lluïsa Espigolé i la pianista i artista plàstica Cristina Zafra, l’Escola de Música ÀRTIC de Barcelona.

Lluïsa Espigolé

«music is everywhere, you just have to have the ears to hear it»

John Cage. 

 

Exercir la docència significa per a mi mostrar l’aprenentatge de la música com un procés vital d’experimentació i comunicació, i plantejar l’adquisició de la tècnica i coneixements com un medi que acompanya l’alumne en el desenvolupament i en el gaudi del seu propi potencial creatiu. 

Cursa els estudis al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, diplomant-se en les especialitats de Piano, Música de Cambra, Solfeig Teoria i Acompanyament i Pedagogia. Posteriorment realitza estudis de postgrau a la Hochschule für Musik und darstellende Kunst Stuttgart i de màster a la Hochschule für Musik und darstellende Kunst Frankfurt am Main i a la Hochschule Luzern-Musik, especialitzant-se en el repertori contemporani per a piano de la mà de Yukiko Sugawara, Nicolas Hodges, Florian Hölscher i Florent Boffard.

 

La seva activitat està centrada en la interpretació i estrenes d’obres de música contemporània experimental com a solista, música de cambra, ensembles així com també col.laborant en projectes interdisciplinars i en l’àmbit de la improvisació, actuant regularment en nombrosos festivals nacionals i internacionals. Col.labora amb diverses formacions com l’Ensemble Adapter (Berlin), l’Ensemble Ascolta (Stuttgart), Ensemble CrossingLines (Barcelona), Ensemble Modern (Frankfurt), Ensemble Plus Minus (Londres), Radio-Sinfonieorchester des SWR, Orchestre Philarmonique de Luxembourg, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). 

 

Actualment és professora de piano contemporani i música de cambra al Conservatorio Superior de Música de Aragón, tasca que compagina amb diverses activitats pedagògiques en diferents institucions nacionals i internacionals. Juntament amb Laura Casaponsa i Cristina Zafra co-dirigeix el projecte educatiu d’Àrtic Escola de Música a Barcelona, apropant l’art experimental a les generacions més joves i mostrant una nova forma d’entendre l’ensenyament musical.

Cristina Zafra

«M’agraden les històries que expliquen, les paraules que canten, les mans que dibuixen, les persones que busquen, que fan. M’agraden els encerts, i també els errors que fan valorar-los. M’agraden els camins que porten a construïr, tant a nivell individual com col·lectiu. És per això que crec que aprendre a través de l’art és absolutament imprescindible.» 

Comença els seus estudis musicals al Conservatori Professional de Música de Manresa, on estudia piano clàssic amb Lluís Rosselló i a més a més participa en masterclasses a càrrec de pianistes com Ramon Coll o Albert Atenelle. Als 16 anys entra a formar part de combos de música moderna a l’escola de música esclat de Manresa, sota la direcció de professors Manel Camp, Jaume Badrenas o Ramón Escalé, i als 18 comença a cursar piano modern al Taller de músics de Barcelona amb la professora Ana Rosa Landa, període durant el qual comença a tocar amb diferents formacions (Màdams, Air soul o l’orquestra Mitjanit, on treballarà de pianista durant més de 10 anys). Participa, també, en diversos cors, tant de música clàssica com moderna dirigits per músics com Ramón Escalé o Jordi Noguera i paral·lelament a això, comença a desenvolupar la tasca de la docència musical, primer a l’escola MusikActiva de Barcelona, i més endavant, a l’escola Esclat de Manresa, com a professora de sensibilització, llenguatge, combos i piano clàssic i modern; en aquestes escoles s’especialitza en metodologies musicals actives, on es prioritza la part pràctica de l’aprenentatge i la incorporació de la improvisació i el treball creatiu i global.  

 

Compagina aquesta vessant musical amb una Llicenciatura en Filologia Romànica a la Universitat de Barcelona, i més endavant, amb una altra Llicenciatura en Belles Arts, també a la UB, on s’especialitza en Dibuix. Cursa el programa de doctorat «Dibuix: funcions i teoria» sota la coordinació de Lino Cabezas. Durant aquests anys ha alternat la seva feina com a músic i docent amb la feina de dibuixant, il·lustradora i dissenyadora en diferents àmbits; llibres, llibres infantils, revistes, animació, teatre i publicitat. També ha realitzat diverses exposicions en diferents galeries com Íssim (Solsona) o Gracia Arts Project (Barcelona) i ha treballat en projectes artístics i pedagògics multidisciplinars.