CRISTINA ZAFRA

«M’agraden les històries que expliquen, les paraules que canten, les mans que dibuixen, les persones que busquen, que fan. M’agraden els encerts, i també els errors que fan valorar-los. M’agraden els camins que porten a construïr, tant a nivell individual com col·lectiu. És per això que crec que aprendre a través de l’art és absolutament imprescindible.» 

 

Cristina Zafra comença els seus estudis musicals al Conservatori Professional de Música de Manresa, on estudia piano clàssic amb Lluís Rosselló i a més a més participa en masterclasses a càrrec de pianistes com Ramon Coll o Albert Atenelle. Als 16 anys entra a formar part de combos de música moderna a l’escola de música esclat de Manresa, sota la direcció de professors Manel Camp, Jaume Badrenas o Ramón Escalé, i als 18 comença a cursar piano modern al Taller de músics de Barcelona amb la professora Ana Rosa Landa, període durant el qual comença a tocar amb diferents formacions (Màdams, Air soul o l’orquestra Mitjanit, on treballarà de pianista durant més de 10 anys). Participa, també, en diversos cors, tant de música clàssica com moderna dirigits per músics com Ramón Escalé o Jordi Noguera i paral·lelament a això, comença a desenvolupar la tasca de la docència musical, primer a l’escola MusikActiva de Barcelona, i més endavant, a l’escola Esclat de Manresa, com a professora de sensibilització, llenguatge, combos i piano clàssic i modern; en aquestes escoles s’especialitza en metodologies musicals actives, on es prioritza la part pràctica de l’aprenentatge i la incorporació de la improvisació i el treball creatiu i global.   

Compagina aquesta vessant musical amb una Llicenciatura en Filologia Romànica a la Universitat de Barcelona, i més endavant, amb una altra Llicenciatura en Belles Arts, també a la UB, on s’especialitza en Dibuix. Cursa el programa de doctorat «Dibuix: funcions i teoria» sota la coordinació de Lino Cabezas. Durant aquests anys ha alternat la seva feina com a músic i docent amb la feina de dibuixant, il·lustradora i dissenyadora en diferents àmbits; llibres, llibres infantils, revistes, animació, teatre i publicitat. També ha realitzat diverses exposicions en diferents galeries com Íssim (Solsona) o Gracia Arts Project (Barcelona) i ha treballat en projectes artístics i pedagògics multidisciplinars.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.