Casa

Laura Casaponsa

Laura Casaponsa

equip directiu

«Crec fermament que tothom pot trobar el seu propi lloc en la música perquè el seu aprenentatge és tan ampli que es pot aplicar a moltíssimes disciplines i a diferents aspectes de la vida. Em sento privilegiada per a poder ensenyar i encoratjar a les persones en quelcom tan preuat per a mi com és la música. A mi mha ajudat a créixer i a trobar la meva pròpia veu, i mha regalat moments d’enorme plenitud.”

Comença els seus estudis musicals als 8 anys al Conservatori Professional de Música de Manresa amb la pianista Glòria Massegú on participa en masterclasses a càrrec de pianistes com Ramon Coll, Albert Atenelle i Maria Jesús Crespo entre altres.  Als 18 anys es trasllada a Barcelona per estudiar la Llicenciatura de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i el 2001 és becada per la Universidad del Cine (FUC) de Buenos Aires per profunditzar en estudis de  direcció cinematogràfica, guió, direcció de fotografia i direcció d’actors. Aquell mateix any també és admesa a la Escuela de Música Popular de Avellaneda per estudiar el folklore argentí i la interpretació del tango.

 

Durant més de deu anys alterna l’activitat cinematogràfica (dirigint peces de videoart, curtmetratges i documentals) amb la musical -com a intèrpret i professora- i començant a compondre música per a documentals, curts i teatre.  Amb el seu creixent interès per la composició decideix estudiar contrapunt, anàlisi i orquestració amb el compositor Jordi Vilaginés fins que entra a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) on estudia amb Bernat Vivancos i Mauricio Sotelo.

 

Interessada tant en la música instrumental com en la electroacústica participa en diferents seminaris de compositors com Salvatore Sciarrino, Miguel Gálvez-Taroncher, José María Sánchez-Verdú, Mauro Lanza, Pedro Alcalde, Beatriz Ferreyra, Raphaël Cendo, Clara Maïda i Ondrej Adamek entre altres. Finalitza els seus estudis de composició amb les màximes qualificacions amb un treball final centrat en la implementació d’aspectes i tècniques de la cinematografia en els processos de composició, de treball amb els intèrprets i de posada en escena de les obres.

 

Ha compost música per a cineastes com Joaquim Jordà, José Luís Guerín i Isaki Lacuesta i actualment treballa en diferents projectes multidisciplinars -encàrrecs i personals- en els que segueix experimentant i desenvolupant possibilitats creatives amb la interacció entre el llenguatge musical i el cinematogràfic. Les seves obres han estat estrenades per formacions com l’Ensemble BCN216, el Cor de la Catedral de Barcelona o l’Ensemble CrossingLines.

 

Recentment ha fundat i dirigeix, junt amb la pianista Lluïsa Espigolé i la pianista i artista plàstica Cristina Zafra, l’Escola de Música ÀRTIC de Barcelona.

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Entesos